Kan voeding helpen bij erectieproblemen?

Wanneer we als man te maken krijgen met erectieproblemen, dan kan dat een boodschap zijn dat we onze gezondheid moeten verbeteren. Een erectiestoornis is vaak een symptoom van een onderliggende oorzaak. Met onze voeding kunnen we daar echter verandering inbrengen. We kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat onze bloedsomloop wordt verbeterd, dat het risico op een hoge bloeddruk gaat dalen. We kunnen er ook voor zorgen dat de effecten van cholesterol en aderverkalking worden weggewerkt. Op die manier kunnen we heel wat oorzaken van erectieproblemen gaan behandelen door simpelweg enkele veranderingen aan te brengen in ons voedingspatroon.

erectiestoornissen-voeding

Om een probleem daadwerkelijk te kunnen oplossen moeten we natuurlijk eerst de oorzaak van het probleem te weten komen. Erectiestoornissen hebben heel wat verschillende oorzaken. Het is dus onmogelijk om te stellen dat voor iedereen dezelfde behandeling zal werken.

Toch kunnen we aan de hand van gegevens afgaan op bepaalde zaken. Zo kunnen we stellen dat erectieproblemen bij jonge mannen hoofdzakelijk te maken hebben met psychologische factoren. Dat gaat dan om stress, angst, depressie, medicatie of verslaving.

Bij oudere mannen zijn de oorzaken hoofdzakelijk fysiek van aard. En daar is het grootste probleem aderverkalking. Wanneer we te maken hebben met aderverkalking zal plak ervoor zorgen dat onze bloedvaten dunner worden. Dat maakt het moeilijker voor het bloed om te stromen doorheen de bloedvaten.

Gelukkig bestaan er een groot aantal voedingsmiddelen die deze plak kunnen helpen verwijderen en die kunnen vermijden dat er nog verder plak gaat blijven kleven aan onze bloedvaten. Op die manier kunnen we de bloedvaten herstellen. We zullen de bloeddruk verlagen en de algemene cholesterol verlagen. Wat dan zal resulteren in het verbeteren van de erectie. En de oplossing voor het erectieprobleem.

Voeding

De beste voeding die dit soort plak kan helpen verwijderen zijn voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten. Dat zijn dan vooral groenten en fruit. Maar ook onverzadigde vetzuren van de omega 3 familie kan helpen om de slechte cholesterol te verwijderen. Voorbeelden daarvan zijn noten, zaden en vis.

oesters-erectie

We moeten daarbij zorgen dat we snelle suikers gaan vermijden, transvetten, zout en dranken die veel suikers bevatten.

Een goed idee is om alle frisdrank te vervangen door citroensap met water. En door elke dag 3 soorten fruit te eten. Waaronder watermeloen, granaatappel, bessen en andere fruitsoorten die veel antioxidanten bevatten.

Probeer om elke dag knoflook toe te voegen aan het dieet. Het beste voegen we dit op het laatste moment toe tijdens de bereiding. Op die manier zal de knoflook zijn maximale werking behouden en helpen bij het bestrijden van dit soort plak. Andere specerijen die kunnen helpen zijn gember en kurkuma. We gebruiken hier beter de verse variant en eten ze het liefst rauw. Dat zal de werking optimaliseren.

Referentie:

http://www.healthline.com/health/erectile-dysfunction/foods-diet

http://www.health.harvard.edu/mens-health/5-natural-ways-to-overcome-erectile-dysfunction

http://umm.edu/health/medical/reports/articles/erectile-dysfunction

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s