Voordelen van zink voor mannen

Waarvoor is zink belangrijk bij mannen

Wanneer je bent zoals de meeste mannen, dan zal je misschien niet veel nadenken over wat je eet. Maar je kan misschien meer aandacht besteden aan bepaalde voedingsstoffen. Zoals zink bijvoorbeeld. Het mineraal kan heel veel voordelen met zich meebrengen voor mannen. Zo kan het de hoeveelheid sperma doen toenemen. Het zal er ook de kwaliteit van verbeteren. Daarnaast is het mineraal gunstig voor de prostaat. Wanneer we dus op zoek zijn naar een middel om onze vruchtbaarheid te verbeteren is zink de goeie keuze.

Zink is een essentieel mineraal. Dat betekent dat het lichaam het mineraal niet kan aanmaken en het dus moet krijgen uit voeding of uit supplementen. Het speelt een aantal belangrijke rollen in het lichaam. Daarbij hoort de activiteit van enzymen, de gezondheid van het immuunsysteem, eiwitten aanmaken en helpt om wonden te genezen.

zink-mannen.jpg

Hoeveel per dag?

De aanbevolen dosering voor mannen bedraagt 11 mg aan zink per dag. Oesters zijn daarbij de beste keuze. Zij leveren bijna 75 mg per 100 gram. Dat is goed voor meer dan 6 keer de dagelijkse aanbevolen dosis. Wanneer we geen oesters lusten dan hebben nog een grote keuze. Zo bevatten rundvlees, varken, noten, zaden, kip, kaas en andere zuivelproducten ook zink. Dit alles zal er helpen voor zorgen dat we de dagelijkse aanbevolen dosis halen.

Vruchtbaarheid

Als toevoeging bij de reeds vermelde voordelen, heeft zink ook een sterke antioxidante werking die de cellen gaat beschermen tegen schade aangebracht door vrije radicalen. Onze spermacellen kunnen daardoor ook onder lijden. Dankzij de antioxidante werking van het mineraal kunnen we er dus voor zorgen dat deze vrije radicalen niet verder schade kunnen aanbrengen aan onze spermacellen. Daardoor zal de kwaliteit van het sperma toenemen en zal de hoeveelheid sperma ook sterk gaan stijgen.

Libido en Testosteron

Naast het verbeteren van de vruchtbaarheid zal zink er ook voor zorgen dat het libido en het testosteron gaat verhogen. Dit komt door de aromatase te blokkeren. De omzetting van testosteron naar oestrogeen wordt voor een deel geblokkeerd. Waardoor een hoger libido ontstaat en meer testosteron vrijkomt.

Prostaat

Ook voor onze prostaat kan het mineralen gunstige effecten aantonen. Prostaatkanker is een probleem die bij heel wat oudere mannen gaat voorkomen. Een normale prostaat bevat meer zink dan enig ander weefsel in het lichaam. Wanneer we lijden aan een vorm van prostaatkanker dan hebben we mindere hoeveelheden van het mineraal aanwezig in de prostaat.

Mannen die meer zink innemen via de voeding zullen een verlaagd risico hebben op prostaatkanker. De antioxidante werking van het mineraal zal er dus ook voor zorgen dat we beter beschermd worden tegen schade die kan worden aangebracht aan de prostaatcellen. Zink heeft een ontstekingsremmende werking en zal helpen bij het doden van prostaatkankercellen.

Goed voor het hart

Hartziekten zijn de voornaamste oorzaak voor plotse dood bij de mensen. Volgens recente onderzoeken hebben mannen 2 keer meer kans om te sterven van een hartziekte dan vrouwen. Wanneer we zorgen voor voldoende zink kunnen we het hart ook extra bescherming bieden. Het zal de cellen in het hart gezond houden en daardoor schade aan het hart helpen herstellen en voorkomen. Zink speelt een belangrijke rol in het behouden van een gezond hart nadat er schade werd aangericht.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s